Cabrit al forn

21/12/2016

Ingredients per a 4 persones

  • 1 espatlla i 1 cuixa de cabrit
  • Mantega de porc
  • 5 patates
  • 1 ceba gran
  • Branquetes de farigola

 

Preparació

Comencem untant les dues peces, espatlla i cuixa amb una mica de mantega de porc, després assaonar lleugerament amb sal. En una safata de forn col·loquem les patates tallades a rodanxes gruixudes i la ceba tallada en juliana. Les remenem i barregem bé i les utilitzem com a llit sobre la qual descansaran les nostres peces de carn. 

Afegim un raig de vinagre de Xerès i unes branquetes de farigola. Finalment, un got d'aigua i al forn que tindrem preescalfat a 200 ºC. Un cop dins el cabrit, baixem la temperatura a 170 ºC i deixem que es rosteixi durant dues hores, donant la volta a les peces cada 30 minuts.

Si veiem que el nostre rostit es queda sense líquid, afegim un got d'aigua o de brou. Si veiem que hi ha molt líquid, el retirem perquè mai arribi a estar en contacte amb la carn. Així les patates queden ben sucoses i tindrem salsa suficient per servir amb el rostit. La carn, en no estar en contacte amb el líquid quedarà ben rostida i no cuita