Rodó de vedella amb espàrrecs

20/06/2016

Ingredients

  • Tall rodó de vedella (750g)
  • Ceba i 5/6 grans d'all
  • Tomàquet (500g)
  • Pastanaga (1 o 2)
  • Porros (2)
  • Llorer
  • Canyella en branca
  • Sucre
  • Gotet de conyac
  • Brou de carn
  • Sal, oli i pebre
 

Elaboració


Comencem la preparació salpebrant el tall rodó i punxant-lo amb un ganivet per poder clavar grans d’all sencers i pelats
El posem en una safata amb oli i “pintem” amb el mateix oli, tota la superfície del tall rodó i amb el forn a uns 200ºC el posem a daurar (uns 10 minuts).

Un cop daurat, el treiem, aboquem el conyac i a continuació afegim a la safata la ceba, el porro, els tomàquets i la pastanaga tallats de qualsevol manera. Posem també un parell de fulles de llorer i una branca de canyella i una culleradeta de sucre. I tot al forn de nou a uns 160ºC durant uns 30 minuts, en funció del grau de cocció que ens agradi.

Un cop cuit separem les verdurers (compte amb retirar la canyella i el llorer) i les triturem amb el suc de la carn. Ho passem tot pel xinés, afegim brou i ho posem al foc durant uns 20 minuts fins que redueixi una mica. Rectifiquem de sal i pebre al nostre gust i ja podem tallar la carn a rodanxes fines.

L’acabat del plat ja es en funció dels gustos personals. Hi ha qui li agrada menjar la carn amb el suc al costadet... altres prefereixen posar els talls en una safata lleugerament coberta amb la salsa i de nou al forn una estoneta... i també hi ha qui passa de la salsa i es menja la carn com si fos un "roast beef".